Cum te poate ajuta un coach la încrederea în sine

Clienții de coaching care lucrează cu mine vin cu diferite obiective. Unii vor să lucreze abilitățile de comunicare, alții vor să își consolideze relațiile cu echipa, să dezvolte inteligența emoțională sau pur și simplu să își crească încrederea în sine.

Fie că vorbim de toxinele comunicării, că vorbim despre oratorie, despre sabotorii intern sau pur și simplu există o conștientizare a nevoii de autoreglare emoțională și afectivă - o încredere în sine puternică și o sănătate mentală bună sunt două aspecte cruciale pentru o viață fericită și împlinită.

Din păcate, lupta cu o stimă scăzută de zine nu este ceva rar întâlnit, în spatele ei pot fi multe lucruri și nu e locul meu în calitate de coach să judec - le adresăm și descoperim în sesiune dar nu păstrăm focusul acolo. Eu lucrez alături de client pentru a își consolida obiceiuri, pentru a aplica tehnici și pentru a își contrui oportunități de a își crește cu stima de sine.

Primul lucru pe care l-am observat la clienții mei și unul dintre cele mai puternice instrumente de coaching este:

  • Conștientizarea și Auto-reflecția:

    Cum ziceam și mai sus în sesiuni identificăm sursele scăderii stimei de sine și prin discuții, exerciții, întrebări exploratoare înțelegem de unde provin și cum poți lucra cu ele. Un exemplu de exercițiu este acela de a scrie o scrisoare în care să te descrii cu lux de amănunte. După o săptămână o recitești și subliniezi cu verde cuvintele care te descriu pe zona afirmativă și cu roșu cuvintele care sunt neutre sau merg pe o pantă ascendentă în ceea ce te privește. Și reflectezi la ceea ce se oglindește când vezi culorile de pe foaie. Care culoare apare cu precădere?

  • Stabilirea și atingerea obiectivelor

    Un alt lucru important în coaching este zona de obiective și faptul că ai un partener de lucru în atingerea lor. Alături de mine clienții identifică realist ce doresc să obțină la finalul sesiunii și apoi lucrează pentru asta. Fie că vorbim de obiective mici cum este învățarea unor noi abilități sau obiective mai mari cum ar fi depășirea anxietății de a vorbi în public - a lucra cu un coach te ajută să îți faci un plan și să le urmărești pe drumul spre succes

  • Dezvoltarea abilităților de autogestionare

    Coachingul îți poate oferi instrumentele și abilitățile necesare pentru a-ți gestiona mai bine viața și emoțiile. Alături de clienții mei lucrez tehnici de reducere a stresului, tehnici de comunicare eficientă a nevoilor și așteptărilor, plus strategii de auto-îngrijire (știu nu e chiar un cuvânt - dar eu o să îl folosesc ca atare). Îmi susțin clienții să învețe să construiască resursele interne pentru a face față provocărilor cu mai multă încredere și reziliență.

A alege să lucrezi cu un coach îți poate facilita diferite procese mai rapid și coachingul poate fi un instrument extrem de valoros. Cu sprijinul unui coach experimentat, poți construi o viață mai fericită și mai sănătoasă. Important este să lucrezi cu un coach certificat a cărei școală o poți verifica pentru a te asigura că primești servicii de calitate nu sfaturi.

Ana M. Marin

Coach, Trainer, Speaker, Bullet Journal Addict

https://www.anammarin.net
Previous
Previous

10 întrebări de coaching pentru a ieși din blocaj

Next
Next

Relații sănătoase - transformă conversațiile în unele puternice