Resurse de training online (17)

Am lipsit mai bine de o lună de aici, dar să știi că în perioada asta nu am stat degeaba. Ne-am luat casă, ne-am decis să așteptăm copilul în 2021 și altele. Am avut zile pline, pline, pline.

Am revenit pentru că cineva întreba pe Facebook despre jocuri pentru zoom și mi-am dat seama că deși viața este extrem de activă pentru mine, pot să găsesc timp să mai scriu măcar la seria asta de articole.

Azi vin cu un joc, simplu, un fel de țomapan (Țări, orașe, munți, ape, păsări, animale și nume) - era jocul favorit al copilăriei mele. Și pe care îl poți juca și acum, pe zoom folosind: Wheeldecide - modificând-o așa cum ai nevoie. În articolul de astăzi vorbim însă despre Categorii.

Ai nevoie de un cronometru, hârtie și creion pentru fiecare participant, dacă alegeți să jucați mai analogic. Acum stabiliți 10 categorii pe care le veți folosi în joc. Spre exemplu: filme, legume, seriale TV, țări, orașe și apoi pe rând fiecare dintre participanți începe să zică alfabetul în gând până când cineva zice stop. Cel care spunea alfabetul spune litera la care a fost oprit. Mai poți să faci asta și luând o carte la întâmplare și punând degetul pe o literă.

Acum fiecare participant are la dispoziție un minut (conform cronometrului) să scrie cât mai multe cuvinte în chat care încep cu litera aleasă, pe fiecare categorie. Sau pe hârtie, dacă ați ales versiunea analogică. Spre exemplu, dacă litera este P:
filme: Paris, Texas
legume: pătrunjel, păstârnac…
seriale tv: Prietenii tăi…
țări: Patagonia, Portugalia, Panama…
orașe: Porto, Pamukkale, Paris, Periș
După terminarea minutului, fiecare dă enter la comentariu pentru a fi vizibil de către întreg grupul sau arată hârtia scrisă la cameră. Primești câte un punct pentru fiecare răspuns corect. Dacă însă mai e cineva care a identificat același răspuns ca tine, atunci aveți zero puncte. La fiecare rundă, adună punctele ca să ai scorul.

Important este să stabiliți încă de la început în ce limbă jucați, dacă acceptați și în engleză, franceză sau spaniolă sau ce altă limbă de mai vorbește în grupul vostru. Regula aceasta va crea o atmosferă plăcută și nu va duce la extra frustrări sau discuții în timpul jocului.

Articolul este parte din seria „Life of a trainer” care are ca scop strângerea de resurse de activități diverse de training - cu precădere pentru cei aflați la început de drum, dar și pentru cei cu experiență care doresc să caute inspirația.

Ana M. Marin

Coach, Trainer, Speaker, Bullet Journal Addict

https://www.anammarin.net
Previous
Previous

Ce este un Bullet Journal?

Next
Next

Bullet Journal sau organizare cu agendă